26.–30. septembrini 2022 Tallinnas, Jõhvis, Rakveres ja Viljandis teoks saaval kalanädalal
valmistavad restoranide peakokad hõrgutisi neljast erinevast kodumaise kala liigist.

Ühtekokku valmib sõja tõttu Ukrainast Eestisse põgenenuile ning nende siinsetele vabatahtlikele abistajatele ligi 1500 värsket kalarooga.

Koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu 7. korda toimuv kalanädal on korraldajate tunnustus ja kaasaelamine Ukraina sõjapõgenikele
 ning kõigile neid toetavatele Eesti vabatahtlikele.


KALANÄDALA AJAKAVA
Roaks saavad kalaliigid, toimumisajad ja -kohad, hõrgutisi valmistavad peakokad

Menüüs on RAHVUSKALA RÄIM
ESMASPÄEV 26. september algusega kell 11.00
Vabaduse Kool (Endla 13, Tallinn)
Presidendi peakokk Taigo Lepik ja Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal valmistavad 800 portsjonit rahvuskalast räimest, millele on lisatud õige delikatessimaiguline üllatus: Viiratsi Angerjafarmis kasvatatud angerjas.

Menüüs on ANGERSÄGA
TEISIPÄEV, 27. september algusega kell 12.00
Kalatelk (Sompa tn 5A, Jõhvi)
Merino Gastronoomia peakokk Merino Lastik valmistab 150 portsjonit Paadi Talus kasvatatud angersägast.

Menüüs on KOHA
KOLMAPÄEV, 28. september algusega kell 12.00
Aiakeskuse hostel (Niine tn 4, Rakvere)
Eesti Rahva Muuseumi peakokk Henari Nõu valmistab 120 portsjonit kohast.

NELJAPÄEV on juba tavaks kujunenud kalapäev, mis eraldi toidusündmust ei vajagi. Kalakokkame kodudes!

MENÜÜS on AHVEN
REEDE, 30. september algusega kell 18.00
Viljandi Gümnaasium (Hariduse 2, Viljandi)
Pari Maitse gurmeekokk Silver Ulm valmistab 220 portsjonit ahvenast.


Lisateave:
Toomas Armulik
TÜ EMI kalanduse teabekeskuse juhataja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Kodumaise kala nädal saab teoks seitsmendat korda. Meenutusi toimunust:

PILDIVALIK facebookis


Kalanädala korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.

 

 

 

 

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE

Kalanduse teabekeskus Eesti toidu kuul: kodumaise kala nädal 26.–30. septembrini

26.–30. septembrini 2022 Eesti eri paigus teoks saaval kalanädalal valmistavad restoranide peakokad hõrgutisi viiest erinevast kodumaise kala liigist. Ühtekokku valmib sõja tõttu Ukrainast Eestisse põgenenuile ning nende siinsetele vabatahtlikele abistajatele ligi 1500 lõunaportsjonit värsket kalarooga.  

Koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu 7. korda teoks saav kalanädal on korraldajate tunnustus Ukraina sõjapõgenikele ning kõigile neid toetavatele Eesti vabatahtlikele.


Roaks saavad kalaliigid, toimumisajad ja -kohad, kalahõrgutisi valmistavad peakokad

·       Menüüs on RAHVUSKALA RÄIM
ESMASPÄEV 26. september algusega kell 11.00
Vabaduse Kool (Endla 13, Tallinn)
Presidendi peakokk Taigo Lepik ja Ylicool Cateringi peakokk Urpo Reinthal valmistavad ligi 800 portsjonit rahvuskalast räimest, millele on lisatud õige delikatessimaiguline üllatuski.

·       Menüüs on ANGERSÄGA
TEISIPÄEV, 27. september algusega kell 12.00
Kalatelk ( Sompa tn 5A, Jõhvi)

Merino Gastronoomia peakokk Merino Lastik valmistab ligi 150 portsjonit angersägast.

 

·       Menüüs on KOHA
KOLMAPÄEV, 28. september algusega kell 12.00
Aiakeskuse hostel (Niine tn 4, Rakvere)
Eesti Rahva Muuseumi peakokk Henari Nõu valmistab ligi 120 portsjonit kohast.

·       NELJAPÄEV on juba tavaks kujunenud kalapäev, mis eraldi toidusündmust ei vajagi. Kalakokkame kodudes!

 

·       MENÜÜS on AHVEN
REEDE, 30. september algusega kell 18.00
Viljandi (koolihoones, aadress täpsustub)
Pari Maitse gurmeekokk Silver Ulm valmistab ligi 220 portsjonit ahvenast.

 

Lisateave kalanädalast:
Toomas Armulik
Kalanduse teabekeskuse juhataja
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 Kalanädala korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

29

30

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

1

2