Kalanduse teabekeskus: koolitus "Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega" 7. oktoobril Tallinnas (Pärnumaa kalanduspiirkonnale)

Aeg: 07.10.2020 kell 10–15 (kogunemine ja tervituskohv 9.30–10.00)
Koht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn)
Tasuta parkimine mereakadeemia sisehoovis.


Kalanduse teabekeskus koostöös OÜga Vurts korraldab
kolmapäeval, 7. oktoobril algusega kell 10 Tallinnas Eesti mereakadeemina kalatehnoloogialaboris
Pärnumaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse

"Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega".

Põhifookus

Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete valmistamine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada tooteohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.

Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.

Juhendaja: Loreida Timberg, PhD

Sihtrühm: Pärnumaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad

Kestus: 6 AT

Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas
Koolitus sisaldab teabematerjale, kohvi- ja energiapause ning on huvilistele tasuta.


Eelkirjapanek 2. oktoobriks või 12 osaleja täitumiseni aadressil info@kalanduskogu.ee.

Lisateave õpitoast koolitusspetsialist Ave Menetsi aadressil ave.menets@ut.ee.

Koolituse toimumist toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.

Viide antud sündmusele: http://kalateave.ee/et/component/events/?view=event&event_id=1473

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

30

1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

1

2

3