Kodumaise kasvanduskala käitlemise õpituba Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse kokanduseriala omandajatele 23. mail

Õpitoa mõtteks oli

• värske kodumaise kasvanduskala kui väärtusliku toorme tutvustamine tulevastele kokkadele ja nende juhendajatele;
• säästvate töövõtete tutvustamine kala puhastamisel, rookimisel ja fileerimisel;
• eeltöödeldud ja fileeritud kalast toitude valmistamine;
• kalatoitude maitsestamine, garneerimine, serveerimine.


Sedakorda oli toormeks Eestis kasvatatud vikerforell, angersäga ja karpkala. Soovitusi uimeliste käitlemiseks, puhastamiseks ja fileerimiseks nende pannile-ahju-patta panekuni ja serveerimiseni jagas Ülikooli Kohviku peakokk Tiina Hani.

Kõik kokandustoimingud tehti üheskoos läbi, sealjuures osutus taas suurimaks väljakutseks kala eeltöötlemine ja fileerimine säästvate võtetega. Kokkamise jätkuna nauditi ühiselt valmistatud kalatoite, saateks peakoka soovitused lisandivalikuks ning roogade isuäratavaks laualepanekuks.

Ida-Virumaal toimunu oli kaheksas kutsehariduskeskuste kokanduseriala omandajatele suunatud kalatoitude valmistamise koolitus 2023. aasta kevadel.

Õpituba facebookis

Viide sündmusele

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

26

27

28

29

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1

2

3

4

5

6

7