Ideegeneraator "Mõrrakuur" 15. novembril 2018 Tartus

Kalanduse teabekeskuse algatatud „Mõrrakuur“ sai teoks mini-häkatoni vormis eesmärgiga leida uuenduslikke ideid, projekte, tooteid ja teenuseid kalandussektori väljakutsete lahendamiseks. Häkaton keskendus ideede arendamise ajurünnakule, leidmaks lahenduste kavandeid ning töötamaks välja uurimus- ja äriprojekte, mida ajurünnaku järgselt edasi arendada. Järgmine “Mõrrakuur”, mille käigus tutvustatakse esitletud ideearenduste hetkeseisu ja arenguid, on kavas korraldada 2019. a kevadel.

“Mõrrakuuri” ajurünnaku juhatas sisse inspiratsioonikoolitaja Harald Lepisk, kes julgustas osalejaid kaugemaid vaateid nägema ning esmapilgul võimatuna tunduvaid lahendusi otsima (vt esitlusslaide SIIN).

Ühtekokku esitleti kaheksat ideelahendust, auhinna pälvisid neist kolm. 
Parima idee auhinna võitis lahendus, mis aitab kaluril tõhusamalt oma tooteid müüa. Meeskond jätkab lahendusega töötamist ning loodab, et peatselt on see abiks paljudele Eesti kaluritele.

Lisaks parimale ideele tunnustati päeva jooksul suurima edasimineku teinud meeskonna kavandit aktuaalse keskkonnaprobleemi lahendamiseks ning anti välja eriauhind väiketootjatele olulise tootearenduse ideekavandi eest.

Žüriisse kuulusid oma valdkonna spetsialistid, kes töötasid päeva jooksul tiimidega, olles neile mentoriteks ning andes edasi enda teadmisi ja kogemusi. “Mõrrakuuri” mentorite ja nende valdkondlike kompetentsidega saab tutvuda SIIN.

Kalanduse teabekeskus tänab kõiki ajurünnakus osalejaid ning soovib ka edasiseks julget ideede genereerimist.


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5