Õpitoad Võrtsjärve kala- ja käsitöölaadal 4. juunil

Teabekeskus oli arvukaid kalasõpru kõnetanud kala- ja käsitöölaadal esindatud õpitoa ja kalaköögiga.


Õpitoas kutsus bioloog Anu Metsar huvilisi enda kalatundmist proovile panema: määrata sai nii sisevetes kui ka meres elutsevaid uimelisi. Selgemaks sai, kuidas eristada pealtnäha sarnaseid liike: uimede ja soomuste kuju, näoplaani või ka lihtsa kompamise abil: näiteks saba poolt pea suunas tundub kilu kõhualaune teravalt kare, räimel aga mitte. Teemakohaseid nuputamisküsimusi ja -mänge jagus igas eas kalahuvilistele.

 

Samal ajal pani kalakokk Urpo Reinthal fileerimiseks valmis latika, ahvena, vimma ja karpkala. Suurematest luudest puhastatud kalatükid praeti söepannil searasvas, maitseks särtsakas tšilli ja küüslauk. Maitsjad kiitsid esmapilgul üllatavana mõjunud lisandid heaks: tavapärasest või-sibul-till-sidrun kooslusest erinevat maitsestamist lubati koduski järele teha.


Korraldajate hinnangul külastas 13. korda teostunud laata pea 4000 kalasõpra.

Pildid facebookis
Viide sündmusele

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5