Kalanduse teabekeskus: koolitus "Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega" 03.06.2020 Tallinnas

Aeg: 03.06.2020 algusega kell 10 (kogunemine ja tervituskohv 9.30–10.00)
Koht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn)

Kirjapanek on lõppenud seoses soovitusliku osalejate arvu (12) täitumisega.


Kalanduse teabekeskus koostöös OÜga Vurts korraldab
kolmapäeval, 3. juunil algusega kell 10 Hiiu- ja Läänemaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse

"Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega".

Põhifookus

Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete valmistamine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada tooteohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.

Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.

Juhendaja: Loreida Timberg, PhD

Sihtrühm: Hiiu- ja Läänemaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad

Kestus: 6 AT

Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas

Õpituba sisaldab energiapause ning on huvilistele tasuta.


Lisateave ja eelkirjapanek 25. maiks või 12 osaleja täitumiseni aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., koolitusspetsialist Ave Menets.
Kirjapanek on lõppenud seoses osalejate arvu (12) täitumisega.

Koolituse toimumist toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.


 

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

26

27

28

29

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1

2

3

4

5

6

7