Uurimused ja uuringud

Uuring "Tehniline ülesanne võrgu- ja mõrrapaadi projekteerimisele" (BeautyShip OÜ, 2020)

Valmis uuringu "Tehniline ülesanne võrgu- ja mõrrapaadi projekteerimisele" lõpparuanne.

Käesolev dokument on koostatud Tartu Ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskuse tellimusel ning sisaldab tehnilise ülesande kirjeldust võrgu- ja mõrrapaadi projekti koostamiseks.

Projekti käigus koostati olemasolevate paaditüüpide ja nende peamiste puuduste ning täiustamisvajaduste analüüs. Kogutud info põhjal koostati tehniline ülesanne uut tüüpi vähendatud takistusega paadikorpustele, mis võimaldaks kasvatada paadi liikumiskiirust, millel oleks hea merekindlus ja stabiilsusomadused kalapüüki silmas pidades.

Tehnilise ülesande koostamise käigus analüüsiti mudelkatsetuste vajalikkust korpuse takistuse määramiseks ja merekindluse kontrolliks. Kasutades kaasaaegseid juhtimisseadmeid ja abivahendeid (kraana/tõstepoom, kalapumbad, vintsid) pakuti välja uudsed kala käitlemise meetodid, parandamaks tööturvalisust ja -mugavust. Projekti käigus teostati esialgsed stabiilsus-, ujuvus- ja uppumatuse analüüsid. Lisaks on käsitletud materjalivalikut uut tüüpi paadikorpuste valmistamiseks. Uute paatide eluiga peaks olema intensiivse kasutamise korral vähemalt 20 aastat. Ülevaatlikult on käsitletud kaasaegseid paadi juhtimissüsteeme ja seadmeid, mis võimaldavad vähendada tööjõukulu ja saavutada kalade kiirem ning nõuetekohane käitlemine ja selle kaudu parandada kaldale toodava kala kvaliteeti.


BeautyShip OÜ
Kuressaare 2020

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

1

2

3

4

5