Uurimused ja uuringud

Uuring 'Kalajahust lemmiklooma treeningmaiuse tootmistehnoloogia väljatöötamine' (TFTAK, 2021)

Valmis uuringu "Kalajahust lemmiklooma treeningmaiuse tootmistehnoloogia väljatöötamine" lõpparuanne.

Kokkuvõte ekstruuderikatsetustest

Katsete põhjal võib järeldada, et kalajahu valgud iseseisvalt ei ole funktsionaalsed ega moodusta ekstrudeerimisel struktuure. Seega võiks lemmiklooma-maiuse segu koosneda kuni 50% ulatuses kalajahust ning ülejäänud komponendid peaksid olema funktsionaalsed - kas taimsed valgud või tärklis, sõltuvalt soovitud lõpp-produktist. Kalajahu mängib sel juhul täitaine rolli.

Esitatud on paisunud krõbuskite ja valgu baasil valminud ekstrudaatide retseptid. Valgu baasil koostatud retseptis on soovituslik kasutada vee asemel glütseriini.


Martti Tamm
Loreida Timberg
Ago Pärtel
Aleksei Kaleda
Karel Talvistu
Kärt Leppik
 
TKTAK 2021

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

26

27

28

29

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1

2

3

4

5

6

7