Kalanduse teabekeskus: koolitus "Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega" Saaremaa rannakaluritele 10. novembril Tallinnas

Kuupäev ja kellaaeg: 10.11.2021 algusega kell 11 (kogunemine ja tervituskohv kl 10.30–11.00).
Ajaline kestus: 11.00-16.30, sõltub praktilise töö sooritusest ning arutelude kestusest
Toimumiskoht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn, asukoht kaardil)
Parkimine: mereakadeemia sisehoovis tasuta


 

Kalanduse teabekeskus koos OÜga Vurts korraldab
kolmapäeval, 10. novembril algusega kell 11 Saaremaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse

"Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega".

Põhifookus
Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete valmistamine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada tooteohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.
Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse ning maitstakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.

Juhendaja: Loreida Timberg, PhD
Sihtrühm: Saaremaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad
Kestus: 6 AT
Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas

Õpituba sisaldab kohvi- ja energiapause.
Osalemine on huvilistele tasuta, ent vajalik on eelkirjapanek.

REGISTREERUMINE lingil (lehe allosas) 5. novembri kella 12ks
või 12 osaleja kirjapanekuni.

Lisateave:
Ave Menets
koolitusspetsialist
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., 517 5003

TÄHELEPANU! Koolitusel osalemiseks on vajalik tõendada enda nakkusohutust COVID-tõendi alusel vastavalt kehtivale Vabariigi Valitsuse korraldusele.


Koolituse toimumist toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond.

 

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

26

27

28

29

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1

2

3

4

5

6

7