Kalanädal 20.–24. septembrini 2021 viies Eestimaa haiglas

20.–24. septembrini 2021 viies haiglas toimunud kodumaise kasvanduskala nädalal valmistasid tippkokad meie tervishoiutöötajatele
hõrgu lõuna viiest erinevast Eestis kasvatatud kalaliigist.

Ühtekokku valmis einestamiseks 1850 lõunaportsjonit 365 kalafileekilost. Kes teab – vahest leiab meie kalakasvatajate toodang just selle sündmuse järgselt tee haiglatöötajate menüüssegi – retseptidest ja kala saadavusest huvituti rohkesti.

Koos Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kuuendat korda teoks saanud kalanädal oli korraldajate kummardus
meie tervise eest igapäevaselt valvel olevatele arstidele-õdedele-hooldajatele.


Kalanädala kajastused, juhised kalaroogade valmistamiseks:

20.09.2021 Maaeluministeerium: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Järva Teataja: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee angersäga nagu tippkokk Urpo Reinthal
21.09.2021 Sakala: Presidendi peakokk teeb Viljandi haiglas süüa
22.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee tuura nagu presidendi kokk Taigo Lepik
23.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee angerjat nagu tippkokk Silver Ulm
24.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee karpkala nagu tippkokk Juhan Heinsalu
25.09.2021 Õhtuleht: KAS KOHALIKKU KALA JÄTKUB: Mida kasvatatakse Eestis kalakasvandustes kõige rohkem ja mida kõige vähem?
27.09.2021 Maaeluministeerium: Kalanädalal jagati tervishoiutöötajatele ligi 2000 portsu kala
Kalanädala kaadrid Kuressaare haigla FB-postituses


Toimumine haiglates, juhendanud peakokad, roaks saanud kalaliigid

Menüüs on ANGERSÄGA
ESMASPÄEV, 20. september – Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa haigla
Urpo Reinthal, Ylicool Cateringi peakokk

Menüüs on VIKERFORELL
TEISIPÄEV, 21. september – Kuressaare Haigla
Inga Paenurm, Markofka Toidutoa peakokk

Menüüs on TUUR
KOLMAPÄEV, 22. september – Viljandi Haigla
Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi peakokk

Menüüs on ANGERJAS
NELJAPÄEV, 23. september – Valga Haigla
Silver Ulm, restorani Parim Valik peakokk

Menüüs on KARPKALA
REEDE, 24. september – Järvamaa Haigla
Juhan Heinsalu, restorani Mimosa peakokk


Meenutusi varasematest kalanädalatest:

Kalanädala korraldust toetatakse  "Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava" vahenditest.

 

 

emkf-2014-2020-est-elh.jpg


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

26

27

28

29

1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

1

2

3

4

5

6

7