Allikas: MTÜ Hiidlaste Koostöökogu
Kutsume osalema Biosfääripäeval 27. märtsil 2020 Hiiumaal uues elamuskeskuses Tuuletorn.
Päeva keskmes on kohalik toit biosfäärialal. Arutame toidutootmise ja -tarbimise mõjust meie keskkonnale ning kuidas meile harjumuspärane toidusedel kujunes Eestimaal ja eesti oludes.
Kava
12.00 Kogunemine ja linnupete
12.15 Mahetoidu mõju keskkonnale. Helen Arusoo, Eesti Mahe
13.00 Ringmajandus ja toit. Mait Kriipsalu, Maaülikool
Lühikese tarneahela söögipaus
14.30 Traditsiooniline Eesti toit – mida on ajaloost õppida. Ülle Jukk, Jõgevamaa
15.00 Maitsete aasta toidupiirkond 2020 - Haapsalu ja Läänemaa. Kaja Karlson, Läänemaa
15.30 lõpetamine
Osalemisest teata söögipauside planeerimiseks 20. märtsiks See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
UNESCO programm „Inimene ja biosfäär“ aitab üha enamatel inimestel valida jätkusuutlikku eluviisi. Et sinul oleks lihtsam teha häid valikud, vali toitu, mida sa sööd. Hea toit on kohalik, lähedal kasvanud ja kasvatatud. Valides kohalikku, aitad edeneda kohalikul toidutootmisel.
Biosfääripäeva toetavad Läänemaa, Jõgevamaa ja Hiiumaa LEADER koostööprojekt Kohalik toit trendikaks,
MTÜ Hiidlaste Koostöökogu projekt 2019 MAK 2014-2020 toetus meetmes 16.4 "Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus"
Hiiumaa Arenduskeskus projektist „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“
UNESCO inimene ja Biosfäär programmi koordineerib Eestis Keskkonnaamet