Seoses Vabariigi Valitsuse kehtestatud eriolukorraga koroonaviiruse leviku tõkestamiseks lükkub 25. märtsiks kavandatud koolitus edasi.
Teavitame toimumise uutest asjaoludest niipea kui võimalik.
__________
Aeg: 25.03.2020 algusega kell 10 (kogunemine ja tervituskohv 9.30–10)
Koht: TalTechi Eesti mereakadeemia kalatehnoloogialabor (Kopli 101, Tallinn)
Kirjapanek on lõppenud seoses osalejate arvu (12) täitumisega.
Kalanduse teabekeskus koostöös OÜga Vurts korraldab
kolmapäeval, 25. märtsil algusega kell 10 Hiiu- ja Läänemaa rannakaluritele ja kalatoodete väikekäitlejatele koolituse
“Kalatoodete tootearendus antioksüdantsete ja antimikroobsete maitseainetega”.
Põhifookus
Kala- ja toidutoodete puhul eelistavad tarbijad üha enam naturaalseid, looduslikke ning madalama soola- ja suhkrusisaldusega tooteid. Selliste toodete tootmine on käitlejale suur väljakutse, sest alati on vaja tagada toodete ohutus. Spetsiaalsed looduslikud ja mahedad säilitusained on aga väga kõrge hinnaga ning Eesti väikese turu juures ei ole nende kasutamine võimalik. Alternatiivks sobivad looduslikud antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavad maitseained, mis võimaldavad vähendada soola-, suhkrusisaldust ning ühtlasi toota sama või isegi pikema säilivusajaga tooteid.
Koolitusel tutvutakse antioksüdantseid ja antimikroobseid ühendeid sisaldavate maitseainetega; võrreldakse soola, suhkru ja äädika erinevaid variante; valmistatakse kalatooteid soolatuna (kasutades erinevaid soolasid), maitsestatuna, glasuurituna.
Juhendaja: Loreida Timberg, PhD
Sihtrühm: Hiiu- ja Läänemaa rannakalurid, kalatoodete väikekäitlejad
Kestus: 6 AT
Osalejate arv: kuni 12 ühes koolitusrühmas
Õpituba sisaldab energiapause ning on huvilistele tasuta.
Korralduseks vajalik eelkirjapanek 16. märtsiks või 12 osaleja registreerumiseni
ja lisateave koolitusspetsialist Ave Menetsi aadressil
Kirjapanek on lõppenud seoses osalejate arvu (12) täitumisega.
Korraldust toetab Euroopa Merendus- ja Kalandusfond 2014–2020.