Kalanduse teabekeskus: koolitus „Tootmishügieen kalandustoodete käitlejatele. Enesekontrolliplaani praktiline koostamine“ 22. jaanuaril 2026 Tartus (registreerumine 𝟏𝟗.𝟎𝟏𝐤𝐬)
Toimumisaeg: 22.01.2026 kell 10.00–15.30 (kogunemine ja tervituskohv kell 9.30–10.00)
Toimumiskoht: Tartus Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (maaülikooli tehnikamaja II korruse auditooriumis 202)
Osalemine on huvilistele tasuta. Koolituse läbinutele väljastatakse digitaalne Eesti Maaülikooli täiendusõppe tõend.
REGISTREERUMINE 19.01ks või 25 huvilise täitumiseni lingil lehe allosas.
Kalanduse teabekeskus koostöös Eesti Maaülikooliga korraldab
neljapäeval, 22. jaanuaril 2026 kell 10.00–15.30 Tartus maaülikooli tehnikamajas (Kreutzwaldi 56/1, auditoorium 202)
koolituse „Tootmishügieen kalandustoodete käitlejatele. Enesekontrolliplaani praktiline koostamine“.
Koolituse eesmärgiks on värskendada olemasolevaid ja saada uusi teadmisi listeeriabakteri ennetamisest ning tootekäitlemisel vajaliku enesekontrolliplaani koostamise ja juurutamise etappidest.
Sihtrühm: rannakalurid, kala ja kalandustoodete väikekäitlejad ja turustajad
Osalejate arv ühes koolitusrühmas: kuni 25. Koolitus toimub vähemalt 15 huvilise registreerumisel.
Kestus: 6 akad tundi
Koolituse täies mahus läbinutele väljastatakse digitaalne Eesti Maaülikooli täiendusõppe tõend.
Teemad ja lektorid. Ajakava
09.30–10.00 Kogunemine ja registreerumine. Tervituskohv
10.00–12.30 „Tootmishügieen põhifookusega listeeriabakteri ennetamisel“ (prof Mati Roasto, Eesti Maaülikool)
- Toidu- ja tootmishügieeni olulisus ning seda mõjutavad tegurid
- Kala ja kalandustoodete ohutus
11.15–11.30 Kohvi- ja sirutuspaus
11.30–12.30
- Listeria monocytogenes´i olulisus tootmishügieeni ja toiduohutuse tagamisel
- Kuidas ennetada Listeria monocytogenes´iga seonduvaid ohte?
12.30–13.00 Kerge eine
13.00–15.30 „Enesekontrolliplaani praktiline koostamine“ (Katrin Laikoja, Eesti Maaülikool)
13.00–14.15
- HACCP-põhise enesekontrolliplaani koostamine ja juurutamine
- Juhendid ja abimaterjalid
- Eeltingimusprogrammid: koostamine, juurutamine, tõendamine
- HACCP: etapid ja põhimõtted, seire
14.15–14.30 Kohvi- ja sirutuspaus
14.30–15.30
- Enesekontrolliplaani toimimise tõendamine, ülevaatus/siseaudit
REGISTREERUMINE hiljemalt 19. jaanuaril või 25 huvilise täitumiseni lingil lehe allosas.
Lisateave:
Ave Menets
koolitusspetsialist
TÜ EMI kalanduse teabekeskus
ave.menets@ut.ee
Korraldust rahastab Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfond.

Viide antud sündmusele: https://www.kalateave.ee/et/component/events/?view=event&event_id=1865
