Rahvusvahelised uuringud kala tarbimisest ja kala kasulikkusest (2014-2016)
- ÜRO: maailmas süüakse inimese kohta rekordiliselt palju kala – esimest korda üle 20 kg
- Kala söömine võib päästa tõsisest haigusest
- Suurbritannia uuring: kolmest lapsest üks pole kunagi söönud rasvast kala
- Kalast saadavad oomega-3 rasvhapped aitavad alandada diabeedi riski
- Kalatarbimine on maailmas kolmekordistunud
- Suurbritannia uuring: lapsed ei tea, mis kalast on nende kalapulgad tehtud
- Saksamaa: värske kala otseturundus kalurilt tarbijale on olnud tõhus
- Suurbritannia: missugust kala tarbijad ostaksid?
2014
- Kala ja kalatoodete turg Eestis
Perioodil oktoobrist 2013 veebruarini 2014 Eesti Konjunktuuriinstituudi korraldatud uuringu eesmärgiks oli selgitada välja, millised on elanike kala ja kalatoodete tarbimisharjumused ning kas ja kuidas on kala ja kalatoodete tarbimine muutunud võrreldes varasema, 2011. aastal valminud uuringuga.
2012
- Uuring kala ja kalatoodete tarbimise suurendamise võimalustest Eestis
Uuring on valminud Euroopa Kalandusfondi 2007-2013 rakenduskava meetme 3.4 "Uute turgude arendamine ja reklaamikampaaniad" raames Peipsi Alamvesikonna Kalurite Liidu tellimusel.
Uuringu eesmärk oli kaardistada Eesti elanike hoiakud kala- ja kalatoodete suhtes, kala tarbimis- ja ostuharjumused ning suhtumine võimalikesse kalandustoodete tarbimist suurendavatesse meetmetesse.
2011
- Eesti kala ja kalatoodete turu ja elanikkonna tarbimisharjumuste uuring
Eesti Konjunktuuriinstituut viis 2011. aastal läbi uuringu, et selgitada välja,
milline on kala pakkumine ja tarbimine Eestis ja kuidas on tarbimine viimase kümnendi jooksul muutunud.