20.–24. septembrini 2021 viies haiglas toimunud kodumaise kasvanduskala nädalal valmistasid tippkokad meie tervishoiutöötajatele
hõrgu lõuna viiest erinevast Eestis kasvatatud kalaliigist.

Ühtekokku valmis einestamiseks 1850 lõunaportsjonit 365 kalafileekilost. Kes teab – vahest leiab meie kalakasvatajate toodang just selle sündmuse järgselt tee haiglatöötajate menüüssegi – retseptidest ja kala saadavusest huvituti rohkesti.

Koos Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kuuendat korda teoks saanud kalanädal oli korraldajate kummardus
meie tervise eest igapäevaselt valvel olevatele arstidele-õdedele-hooldajatele.


Kalanädala kajastused, juhised kalaroogade valmistamiseks:

20.09.2021 Maaeluministeerium: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Järva Teataja: Algaval kalanädalal kostitatakse kalatoitudega tervishoiutöötajaid
20.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee angersäga nagu tippkokk Urpo Reinthal
21.09.2021 Sakala: Presidendi peakokk teeb Viljandi haiglas süüa
22.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED | Tee tuura nagu presidendi kokk Taigo Lepik
23.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee angerjat nagu tippkokk Silver Ulm
24.09.2021 Õhtuleht: KALANÄDALA TÄHED| Tee karpkala nagu tippkokk Juhan Heinsalu
25.09.2021 Õhtuleht: KAS KOHALIKKU KALA JÄTKUB: Mida kasvatatakse Eestis kalakasvandustes kõige rohkem ja mida kõige vähem?
27.09.2021 Maaeluministeerium: Kalanädalal jagati tervishoiutöötajatele ligi 2000 portsu kala
Kalanädala kaadrid Kuressaare haigla FB-postituses


Toimumine haiglates, juhendanud peakokad, roaks saanud kalaliigid

Menüüs on ANGERSÄGA
ESMASPÄEV, 20. september – Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa haigla
Urpo Reinthal, Ylicool Cateringi peakokk

Menüüs on VIKERFORELL
TEISIPÄEV, 21. september – Kuressaare Haigla
Inga Paenurm, Markofka Toidutoa peakokk

Menüüs on TUUR
KOLMAPÄEV, 22. september – Viljandi Haigla
Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi peakokk

Menüüs on ANGERJAS
NELJAPÄEV, 23. september – Valga Haigla
Silver Ulm, restorani Parim Valik peakokk

Menüüs on KARPKALA
REEDE, 24. september – Järvamaa Haigla
Juhan Heinsalu, restorani Mimosa peakokk


Meenutusi varasematest kalanädalatest:

Kalanädala korraldust toetatakse  "Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014–2020 rakenduskava" vahenditest.

 

 


Sündmused & Koolitused
ETKNRLP

25

26

27

28

29

30

1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

1

2

3

4

5


Kalanduse teabekeskus  |  J. V. Jannseni 33, Pärnu, 80044  |  kalateave[at]ut.ee   |   f_logo_RGB-Black_58.png   yt_logo_mono_light.png