22.–26. septembrini toimus Eesti toidu kuu raames juba tavaks kujunenud, järjekorras üheksas kalale pühendatud nädal. Kaitseinvesteeringute keskuse toitlustuskompleksides valmistasid tippkokad teenistujatele roogasid nii meie looduslike vete uimelistest kui ka kohalike kalakasvanduste saagist. Kaitseväes on kalanädalat korraldatud ka varem – 2018. aastal. Kalanädala mõtteks on anda hoogu kalasöömisele ning tutvustada kaitseväele meie restoranide peakokkade loomingut.
Tänavusel kalanädalal osalesid Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse toitlustuskompleksid Jõhvis, Tartus, Paldiskis, Tapal, Võrus ja Tallinnas Miinisadamas. Igasse väeossa läks üheks päevaks külla Eesti Peakokkade Ühenduse tippkokk, kes valmistas koos kaitseväe köögipersonaliga looduslikust või kohalikust kasvanduskalast tervisliku roa. Ligi 2000 teenistuja taldrikule jõudsid ahven, koha, haug, latikas, angersäga ja forell.
Peakokkadest lõid kaasa Tarvo Kullamaa Toiduakadeemiast, Koit Uustalu GMP Pühajärve restoranist, Juhan Heinsalu Mimosast,
Urpo Reinthal Ylicool Cateringist, Kadri Tran restoranidest Mona ja Ralf, Allar Oeselg Big Green Eggist ja restoranist Dominic.
Roaks saanud kalaliigid, toimumiskuupäevad väeosades, retseptid loonud peakokad
Menüüs on AHVEN
Esmaspäev, 22. september – Jõhvi toitlustuskompleks
Tarvo Kullamaa, Toiduakadeemia peakokk-koolitaja
Menüüs on KOHA
Teisipäev, 23. september – Tartu toitlustuskompleks
Koit Uustalu, GMP Pühajärve restorani peakokk, Goodfood OÜ peakokk ja toidukoolitaja
Menüüs on HAUG
Kolmapäev, 24. september – Paldiski toitlustuskompleks
Juhan Heinsalu, restorani Mimosa peakokk
Menüüs on LATIKAS
Kolmapäev, 24. september – Tapa toitlustuskompleks
Urpo Reinthal, YliCool Cateringi peakokk
Menüüs on ANGERSÄGA
Neljapäev, 25. september – Võru toitlustuskompleks
Kadri Tran, restorani Mona ja restorani Ralf peakokk
Menüüs on FORELL
Reede, 26. september – Miinisadama toitlustuskompleks
Allar Oeselg, restorani Big Green Egg ja veinirestorani Dominic peakokk
Kalanädalat korraldavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ja Tartu Ülikooli Eesti mereinstituudi kalanduse teabekeskus.
Koostöös Eesti Peakokkade Ühenduse ja Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusega teoks saanud kalanädal on korraldajate tunnustus
meie kaitseväele.
Kalanädala kajastusi
18.09.2025 Regionaal- ja Põllumajandusministeerium: Kalanädalal tehakse kummardus Eesti kaitseväele
25.09.2025 Virumaa Teataja Kaitseväe köögis Tapal sai latikas krõbedaks staariks
Korraldust rahastatakse Euroopa Merendus-, Kalandus- ja Vesiviljelusfondi vahenditest.